Ervaar met een van de meest ervaren minnaars van Nederland, erotiek zoals je nog nooit erotiek beleefd hebt

Lange tijd heb ik mij seksueel niet kunnen geven

Als gevolg van een aantal rampzalige relaties waarin ook seksueel misbruik voorkwam. Jaren later leerde ik in therapie steeds beter mijn grenzen aan te geven en ze ook te verkennen. Gaandeweg kwam toen ook de behoefte naar boven om me seksueel verder te ontwikkelen. Ik wilde kunnen ontspannen bij de aanraking van een man.

‘Hij had geen verwachtingen of emotionele band met mij’.

“Lange tijd heb ik me seksueel niet kunnen geven als gevolg van een aantal rampzalige relaties waarin ook seksueel misbruik voorkwam. Jaren later leerde ik in therapie steeds beter mijn grenzen aan te geven en ze ook te verkennen. Gaandeweg kwam toen ook de behoefte naar boven om me seksueel verder te ontwikkelen. Ik wilde kunnen ontspannen bij de aanraking van een man, in de loop der jaren was ik volledig vastgelopen. Wilde ik met een leuke man naar bed en kwam puntje bij paaltje, dan ging de boel op slot. Alsof ik bevroor. Elke relatie liep er uiteindelijk op stuk.

Er moest iets veranderen. Op een gegeven moment zag ik een documentaire over vrouwen met hetzelfde probleem, die baat hadden gehad bij de diensten van een gigolo. Ik vroeg me af of dit ook voor mij zou werken. Ik kwam in contact met een gigolo die heel sympahtiek overkwam. Hij had veel ervaring met vrouwen en seks. En: geen emotionele binding met of verwachtingen van mij. Juist daarom dacht ik dat híj me misschien kon helpen. Ik nam contact met hem op. Het klikte meteen. Omdat het zo soepel ging durfde ik in een van de volgende gesprekken mijn vraag bij hem neer te leggen. Het leek hem lastig, maar hij stond er zeker voor open. Omdat aanraken op zich al een probleem was voor mij, zou het in eerste instantie alleen om masseren gaan. Ik boekte hem voor twee uur. Als de massage beviel, zouden we stapje voor stapje verder gaan.

Dat ging wonderbaarlijk goed. Ik wist niet wat ik meemaakte. Hij ging te werk als een gids op onbekend terrein. Een heel goede, want het lukte me om te ontspannen en te genieten van de massage. Dat ging steeds een beetje verder. Met een onverwachts extraatje: mijn eerste orgasme. Dat was geen doel op zich, maar het was wel fantastisch. Toen wist ik dat ik wel degelijk van seks kan genieten.

Mijn situatie was natuurlijk wel een bijzondere, maar wellicht dat ook andere vrouwen iets aan betaalde seks kunnen hebben. In bed zitten onzekerheden ons nog wel eens in de weg. Of hun dijen en buik niet te dik zijn, de littekens te zichtbaar en of ze wel leuk genoeg zijn. Bij betaalde seks is die lading veel minder aanwezig, zo heb ik gemerkt. Toch heb ik de gigolo daarna niet meer geboekt. Ik kreeg namelijk een vriend. Het echte genieten en ontspannen leerde ik daarna van en met hem. Samen zijn we nog steeds op ontdekkingsreis.”

THERAPIE NA SEKSUEEL MISBRUIK