Ervaar met een van de meest ervaren minnaars van Nederland, erotiek zoals je nog nooit erotiek beleefd hebt

Gezonde seks na seksueel geweld

Ik heb afspraken met vrouwen die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik. Aanvullend op therapie bij de eigen therapeut proberen wij, stapje voor stapje, de weg naar lijfelijk contact te bewandelen.

Uiteraard gaat dit gepaard met vallen en opstaan maar uiteindelijk met een hoopgevend resultaat.
Hoe vrouwen deze afspraken hebben ervaren lees je hieronder. De drempel om daadwerkelijk met mij af te spreken was voor al deze vrouwen enorm hoog.

Iris. Weer vertrouwen in de toekomst!

Linda, artikel Iris

Het verhaal van Iris was ook te lezen in de Linda van juli 2020.

Mijn date met gigolo René:
Allereerst, waarom? Ik miste de intimiteit verschrikkelijk! En dacht; dit kan toch anders? Dit moet anders…

Dit alles had een oorzaak. Een aantal jaar geleden in de nacht van oud & nieuw ben ik aangerand… Twee mannen kwamen mij tegemoet lopen en versperden mij de weg. De ene man liep om mij heen en pakte mijn armen vast, terwijl diegene die voor mij stond zijn ‘gang’ kon gaan. Ik was verstijfd van angst en schrik. Ik deed niks.. Dat laatste heb ik mijzelf verschrikkelijk kwalijk genomen.. Zo machteloos! Op een gegeven moment zei de man die mij vast had: ‘ze rookt’.. (ik had op dat moment inderdaad een sigaret vast) waarop hij mijn armen los liet en ze beide wegliepen.. Zo bizar, dat je juist die woorden onthoudt!

Ik ben huilend naar mijn fiets gelopen en naar huis gegaan. Eenmaal thuis ben ik out gegaan op de trap, waar ik de volgende dag moederziel alleen wakker werd.. Op zo’n moment voel je je zo gekwetst eenzaam en ontzettend verdrietig! Later werd het verdrietige gevoel omgezet in boosheid. Dit is voor mij een ‘makkelijkere’ emotie, al schiet je er vrij weinig mee op. Vanaf dat moment ging ik niet meer op stap, durfde in het donker mijn huis niet meer uit en werd mijn wereldje steeds kleiner.

Ik heb over deze aanranding met enkele vriendinnen gesproken, dit heeft mij heel erg geholpen. En ja, uiteindelijk ging ik ook weer op stap en was ik voor het eerst weer intiem met iemand. Er zat 2,5 jaar tussen de aanranding en het intieme contact. Het gevoel wat ik na die ‘eerste’ keer weer had was niet positief. Ik voelde me leeg en totaal niet opgewekt. Later ben ik met andere mannen (die ik vooraf eerst leerde kennen en dus vertrouwde) intiem geweest, en ook daarvan voelde ik me achteraf niet zo goed als ik gewend was. Dit lag achteraf gezien echt niet alleen aan mij, intimiteit heb je met z’n tweeën. Met een drankje op, dan kon ik er van ‘genieten’. Maar dit was niet wat ik wilde, ik wilde ook nuchter van intimiteit kunnen genieten!

Na een sterfgeval binnen mijn vriendenkring ben ik gaan kijken naar wat ik zelf nog miste in mijn leven. Je leeft nu, dus doe de dingen die je graag wilt doen! Door dit sterfgeval was ik me weer bewust over hoe kort het leven kan zijn. Maar de eerste gedachte in mij op kwam was; intimiteit! Tja, hoe pak je dat aan? Ga je weer de gok wagen en iemand meenemen uit de stad? En dan maar hopen dat dat is wat je zoekt? En dat je met respect behandeld wordt? Dat durfde ik niet en ik wilde dat ook niet. Ik wilde, zoals hierboven beschreven, ook weer nuchter van intimiteit kunnen genieten.

En zo kwam ik op het idee om een gigolo te boeken…
Ontzettend spannend, want waar moet je beginnen? Eerst heb ik hier heel veel over gelezen. Ik wilde weten waar ik aan begon en wat de ervaringen van andere vrouwen waren. En die waren over het algemeen erg positief. Toen kwam ik op de website van René terecht. Ook die heb ik eerst uitvoerig bestudeerd en ik heb alles gelezen wat er te lezen viel. Dit onderwerp heb ik met enkele vriendinnen besproken, en na wat grappen en grollen besloten om hem een mailtje te sturen.

Uiteindelijk zaten tussen de gedachte en het daadwerkelijke contact zoeken toch wel een paar maanden. In dit eerste contact heb ik verteld dat ik een nare ervaring heb gehad en of hij mij misschien kon helpen. Ik kreeg een begripvol mailtje terug met daarin beschreven hoe onze date eruit zou komen te zien. Dat ik altijd de keuze had om door te gaan of te stoppen. Zo fijn, dat je als vrouw zijnde die keuze krijgt! Een afspraak was snel gemaakt, alleen wilde ik nog wel even een paar weken de tijd hebben om ernaar toe te leven! Erover nadenken is iets heel anders dan het daadwerkelijk doen!

Dan is toch echt het moment daar.. De dagen van te voren voelde ik me al een beetje gespannen, de dag zelf was ik op van de zenuwen!! De afgesproken tijd kwam steeds dichterbij en er was een moment dat ik dacht; ‘kan ik nog onder deze afspraak uit’?? En dan gaat de bel.. Ik open de deur en daar staat René. Ik wist me geen raad met mijn houding en ik had ook geen idee hoe je zo’n begroeting doet! Gelukkig nam hij het initiatief en gaf me een hand. Zo fijn dat je niet meteen drie zoenen en een knuffel hoeft te geven!

Eenmaal binnen hadden we een gesprek over de alledaagse dingen en ik merkte dat de zenuwen al snel naar de achtergrond verdwenen. Naarmate de tijd vorderde werd ik alleen maar nieuwsgieriger naar deze man. Zou het hem dan wel lukken om mij dat stukje intimiteit te geven waar ik zo naar verlangde? En zou ik nadien een goed gevoel hebben? Of zou het lege gevoel mij weer overvallen?

Hij vroeg of hij me mocht aanraken op mijn knie en mijn handen mocht vast houden, dat mocht.. Wat een fijn gevoel! Daarna zijn we naar boven gegaan waar hij de kaarsje en wierook heeft aangestoken. Hij vroeg mij of ik mijn jurk uit wilde trekken, waarop ik met een klein stemmetje vroeg of het licht dan misschien uit mocht 🙂 haha.. Dit deed hij dan ook, waarna ik mijn jurk uittrok en in mijn lingerie op bed ging liggen. Hij ging mijn rug masseren en waar ik in eerste instantie nog heel veel gedachtes had werden die steeds minder. De massage werd steeds erotischer Hij vroeg of mijn topje uit mocht, en ik dacht alleen maar; Ja en wel heel snel!! Op het moment dat hij mij in mijn nek zoende ging mijn hoofd ’uit’ en mijn lichaam nam het over.. Voor het eerst kon ik mezelf volledig overgeven aan iemand. Ik was niet meer bezig met de vraag of ik er wel sexy bij lag en of ik wel het juiste deed.. Ik was alleen maar bezig met ervaren en genieten.

Deze man weet heel goed wat hij doet en dat gaf mij vertrouwen. Ik vond het fijn dat nu eens de man de date leidde en dat niet alles van mij af hoefde te komen! Tijdens deze eerste date zijn we intiem geweest, dit was een hele nieuwe ervaring voor mij! Ik vond het ook zo opwindend en na een ‘paar’ keer (ik ben de tel kwijt geraakt 🙂 een orgasme te hebben gehad, had ik het gevoel dat ik zweefde.. Op de vraag; hoe voel je je? Kon ik alleen maar grijnzen en zeggen dat ik me een beetje ‘giechelig’ voelde.. “Heel goed”, was zijn reactie 🙂

Nadien hebben we nog wat gedronken en een gesprek gehad over de afgelopen uren. Ik vond het erg opwindend en tegelijkertijd een openbaring! Dat iemand die je niet kent deze reactie bij je kan veroorzaken! En dat je seks als zoiets magisch kan ervaren is helemaal bijzonder! De dagen na onze date gingen in een roes voorbij. Ik zat ergens op een roze wolk waar ik maar niet van af kwam, in de positieve zin! Ik had de dagen daarna nog app contact met René, en ook dit stukje ‘nazorg’ heb ik als zeer fijn ervaren. Na een week was ik van die wolk af, maar zat ik nog heerlijk twee weken in mijn eigen ‘bubbel’. Heerlijk!!

Inmiddels hebben we onze 3e date achter de rug en ik merk dat ik steeds meer zelfvertrouwen krijg. Het leven lacht me weer toe en ik durf steeds meer. Ook merk ik dat ik zelf tijdens mijn dates met René steeds meer los kom en mezelf nog meer over kan geven aan hem en zijn handen. Ik hoop dat ik dit in de toekomst ook met een partner mag ervaren. Voorlopig wil ik meer ontdekken op dit gebied en zit er zeker nog een 4e date met René in het verschiet!

Door mijn verhaal te delen hoop ik dat ik andere vrouwen net dat ene duwtje in de rug te geven om ook een afspraak te maken met René. Bij mij is het begin gemaakt, maar ik ben me er wel van bewust dat ik er nog niet ben. Mijn nare ervaring heeft mij gevormd en een muurtje om mij heen gebouwd. Dit is niet zomaar weg, al hoop ik wel dat het litteken wat het heeft achtergelaten steeds meer zal vervagen. En dat de muur die ik heb opgetrokken weer zal zakken.

Vergeten zal ik het niet, maar ermee leren leven wel! Ik heb vertrouwen in de toekomst! Voor alle vrouwen, gun het jezelf en durf weer te leven!!
Iris

Afspraak met gigolo na seksueel misbruik

In mijn jeugd hebben er mensen aan mij gezeten die dat niet mochten. Dit heeft mijn leven getekend. Nog elke dag merk ik de gevolgen hiervan. Dit omdat ik door mijn verleden nooit kinderen zal kunnen krijgen.

Liefde, warmte heb ik nooit gevoeld, laat staan erotische gevoelens. En daar was ik naar op zoek Gewoon ff fijn voelen en meer niet. Het benaderen van een gigolo vond ik dood en doodeng. De site van Rene zag er netjes uit. Ook de foto die hij mailde zag er betrouwbaar uit. Ook in het mailcontact gaf hij openheid en eerlijkheid.

Hij stelde voor de eerste keer niet intiem te gaan. Dit gaf mij een veilig gevoel. Rene gaf aan dat hij een vrouw van erotiek kan laten genieten. Wilde gewoon heel graag ook dat fijne gevoel een keer krijgen en een soort genieten ook.

Daarna mailde hij zijn verhaal en nog aanvullende foto’s. Hierdoor zag ik het ook wel zitten om met hem af te spreken. Hij stelde per mail allerlei vragen, “Heb je ooit genoten van erotiek?”. Opgewonden zijn?? Geen idee hoe dat voelt. Daarom had ik hem benaderd; ik wil dat ook voelen en weten wat dat is. Voelde mij echt een kneus. Maar durfde uiteindelijk wel af te spreken hoewel ik het doodspannend vond.

Hij gaf aan met een ontspanningsmassage te zullen beginnen. Dat voelde al weer een stuk veiliger. Maar ik wilde wel dat hij door zou gaan Wilde het zo graag voelen. Heb hem per mail het hemd van het lijf gevraagd. Wist ik veel?! Hij gaf telkens keurig antwoord. Was er veel mee bezig, heel veel eigenlijk wel, was voor mij een grote stap.

De afgesproken dag naderde en ik vond het ondertussen positief spannend. En toen was het zover. Eerst een kopje koffie en even kletsen. En toen de ontspanningsmassage.

Ik was super gespannen. Maar beetje bij beetje ontdooide ik. En toen….verbazing. Was volledig van de leg van alles. Ik heb zowaar gevoel! Snap er niks van. Had dit nog nooit gevoeld, en dan zomaar met een vreemde man. Ik kende dit gevoel helemaal niet maar voelde zo fijn. Wil dit nog een keer voelen!!

Dankjewel dat ik je zo kon vertrouwen, was zo verbaasd hierover!!!
De dagen erna pffff ik snap het niet wouwwww, wat heb ik gedaan en wat is er gebeurd??? Maar bovenal, wanneer komt hij weer!!! Ik wil dit nog een keer en nog een keer. Ik wil dit zooo graag nog een keer voelen.

Twee weken later:
Vond het heel bijzonder. Ben ook nog steeds verbaasd daarover. Niemand mocht mij zomaar aanraken. Was altijd op mijn hoede en wist lichamelijk contact altijd te vermijden. En met Rene ging het zo snel goed. Voelde me veilig en vertrouwd. Denk dat dit door zijn openheid en eerlijkheid komt. Maar ook dat hij in de mails aangaf dat niks moest en dat ik eventueel ook een gedeelte van mijn kleren aan mocht houden. Dat gaf rust en vertrouwen. Ook zijn uitstraling en iedere keer de vraag of het wel goed ging gaf mij een veilig gevoel. En toen wij klaar waren ging hij niet gelijk weg maar bleef nog even bij mij liggen. Voelde heel veilig. Vond Rene een bijzondere man.

Twee weken later:
Daarna toch weer een behoorlijke dip.
Rene had mijn “gevoelsknop” weer op “aan” gezet. Bij Rene was dat heel prettig.
Echter in de weken erna kwamen ook alle nare gevoelens van vroeger weer in alle hevigheid naar voren. Het is erg donker geweest in mijn leven. Voelde mij verdrietig en waardeloos. Voelde mij moe en ellendig. Je kunt er niks aan doen. Het gebeurt gewoon.

Helaas was therapie weer noodzakelijk. Niet fijn maar gelukkig ging het weer de goede kant op. 3,5 maand na de eerste afspraak voor de 2e keer afgesproken. Had gevraagd weer rustig aan te doen. Wist natuurlijk niet hoe ik zou reageren. Vond het toch weer doodspannend.

Pfff, ’t was fijn, heb weer gevoeld, weer fijn gevoeld. Had nooit gedacht dat zoiets zo fijn kon voelen. Loop nog steeds een beetje te zweven en heb kriebels in mijn onderbuik.

Achteraf is op de dag van mijn 1e afspraak met Rene mijn nieuwe leven begonnen. Hij was eigenlijk een soort vreemde voor me en dan toch zoiets.

8 weken later:
Het gaat steeds beter met mij eigenlijk, na de laatste afspraak ook geen terugval of iets gehad. Het gaat eigenlijk alleen maar beter, gelukkig!

Een jaar na de eerste afspraak:
Ben weer aan het leven. Ik heb een moeilijke zoektocht naar goede hulp achter de rug maar ben uiteindelijk heel goed terecht gekomen. Begin wat rust te krijgen in m’n verleden en kan voorzichtige aanrakingen enzo weer verdragen. Soms vind ik een knuffel zelfs fijn.

Ik kan weer oprecht lachen en heb weer plezier in wat ik doe. Dus eigenlijk gaat het best goed met me. Rene heeft in die tijd erg veel voor mij betekend. Het heeft me een laatste zetje gegeven om toch hulp te gaan zoeken en te knokken voor het leven.

Pieternel

Genieten van erotiek na seksueel misbruik…het kan!

Gigolo….. het woord alleen al deed me huiveren. De persoon erachter had bij voorbaat al geen schijn van kans.

Voor een Marokkaanse vrouw, strikt opgevoed volgens de islamitische regels met ook nog een misbruik verleden, is het contact met een gigolo ondenkbaar. Hoewel diezelfde achtergrond er voor zorgde dat ik geen enkel intiem of zelfs maar persoonlijk contact met überhaupt een man kon hebben.

Tot mijn verjaardag….ik realiseerde me dat ik richting de veertig ging. Als ik ooit warmte (verder durfde ik niet te denken) zou willen ervaren, dan moest er toch echt iets gaan gebeuren. En ik wilde dat zo graag, de eenzaamheid werd sterker dan de angst.

In een gesprek met mijn therapeute, waar ik inmiddels naar toe ging, had ik het gekscherend over ‘dan maar een gigolo’. En zij ging daar serieus op in! Ik schrok me rot. Ze stuurde me een link op het internet door. Het heeft nog een tijdje geduurd voordat ik me er toe kon zetten de website te bekijken. Wat kon er nou gebeuren, hield ik mezelf voor, ik kon het zo weer wegklikken. De website zag er mooi uit, helemaal niet vulgair. Uit enkele reacties op de site bleek dat meerdere vrouwen veel baat hadden gehad bij een afspraak en dat het hen zelfs op weg had geholpen een normale relatie aan te kunnen gaan. Zou het dan echt??!!

Na een helse tweestrijd waagde ik een e-mail met een korte beschrijving van mezelf en het verzoek om een afspraak te maken zodat we dat maar achter de rug hadden. Het antwoord volgde al snel en tot mijn verbazing helemaal niet zakelijk maar heel open, begripvol en persoonlijk. Hij gaf aan dat veiligheid en vertrouwen voorop stonden en stelde voor om niet meteen de eerste keer intiem te gaan. Nou, dat was ik ook zeker niet van plan, maar het feit dat hij dat zelf al voorstelde gaf me wat rust. Ik mocht zelf aangeven hoe of wat we gingen doen, geen verplichtingen.

Genieten, daar zou het om gaan. Geen idee hoe dat aanvoelde maar goed, we zouden wel zien dacht ik. Hij stuurde me wat persoonlijke informatie en foto’s van zichzelf toe. Ik mocht hem alles vragen maar aangezien ik me er helemaal niets bij kon voorstellen, wist ik ook niets te vragen. Wat moest ik hem dan vragen?!

De zenuwen gierden door mijn keel naarmate de afspraak dichterbij kwam. Uiteindelijk ging dan toch de bel. Ik deed de deur open en daar stond hij….. René. Een paniekaanval (‘waar ben ik in godsnaam mee bezig?!!!’) en de neiging de deur weer dicht te smijten onzichtbaar bedwingend, liet ik René binnen. Hij ging rustig zitten, begon een praatje en we dronken wat. Niets geen medelijdend of zwaar gedoe maar een gewoon, normaal kennismakingsgesprek. Door zijn houding en natuurlijke manier van doen, was er een begin gemaakt.

Ik ontdooide beetje bij beetje maar was meteen weer op mijn hoede toen hij op een gegeven moment een massage voorstelde. Het kon gewoon met de kleren aan wat mij enigszins geruststelde. Rustig begon hij aan de massage, het voelde nogal ongemakkelijk aan, aangezien ik lichamelijk contact altijd heb weten te vermijden.

Maar ik zette door en vond dat het een kwestie van wennen was. René vroeg herhaaldelijk hoe het ging en het ging ook steeds beter. Na een tijdje stelde hij voor om de massage liggend op de bank voort te zetten. Mijn hart ging tekeer maar door zijn attente houding durfde ik het toch aan. Ik voelde me net een houten klaas.

Hij vroeg mij waar ik zelf aan dacht om te doen. Aarzelend stelde ik een omhelzing voor. In de slopende voorbereiding op deze afspraak had ik mezelf voorgenomen om dat in ieder geval te proberen. Hij sloeg zijn armen om mij heen en ik had het idee dat mijn hart uit mijn borstkas zou springen zo eng vond ik het. Maar René hield me gewoon vast en probeerde verder niets. De zachte omhelzing bracht me van mijn stuk maar ik bleef stokstijf staan.

Langzaam ontdooide ik weer waarbij ondertussen het stemmetje in mijn hoofd me als vanouds toesprak. Het stemmetje dat mijn leven al zo lang beheerste, waar ik niet tegen op kon. Net op het moment dat er een negatief beeld voorbij flitste en het stemmetje fel reageerde, hield René me steviger vast. Alsof ik het wél waard was om zo vastgehouden te worden. En toen brak ik. Vreselijk vond ik het om te huilen waar hij bij was, ik schaamde me dood. René vroeg me of het ging maar ik kon niets uitbrengen. Zonder verder nog iets te zeggen bleef hij me vasthouden. De warmte, steun en troost die daarvan uitging……

Na weer even wat gedronken te hebben opnieuw de omhelzing. Door zijn steun lukte het me om het stemmetje te negeren. Het gevoel van zijn wang tegen de mijne was ongekend en maakte gevoelens bij me los waarvan ik het bestaan niet wist.

De eerste stap was gezet en René heeft een diepe indruk achter gelaten. Het hield me enorm bezig en het gevoel van zijn warme omhelzing beleefde ik telkens weer opnieuw.

Omdat hij inderdaad alleen had gedaan wat hij zei te doen, waagde ik na een paar weken een tweede afspraak te maken. René stelde toen voor om, als ik dat wilde, meer te mailen om het vertrouwen te laten groeien. Prettig e-mail verkeer volgde en ik stond versteld van zijn rake opmerkingen. Zijn begrip, inzicht en warme woorden hielpen me om in woorden uit te drukken wat ik tijdens ons samenzijn niet kon uiten. Ik vond het ongelooflijk dat ik dat kon, zo snel en nog wel met een vreemde man.

De tweede afspraak was een openbaring! Door de mail was het vertrouwen inderdaad gegroeid en deed ik met een gerust hart de deur open. Nog altijd met de kleren aan opnieuw de omhelzing. Zijn wang tegen de mijne voelde nog beter aan als in mijn herinnering. Het flitste door mijn hoofd dat het goed was zo.

René vroeg na een tijdje of het goed was om de omhelzing liggend op de bank te proberen, gewoon om te kijken hoe dat zou gaan. Als vanzelf lagen we op de bank waarbij ik me snel voldoende kon ontspannen. Hij vroeg me of het goed ging en op mijn bevestigende antwoord vroeg hij mij mijn ogen te sluiten, er kon mij niets gebeuren. Na enige aarzeling deed ik het.

Toen, vederlicht en heel langzaam, voelde ik zijn strelende vingers over mijn gezicht, nek en rug. Ik wist niet wat me overkwam!! Mijn lichaam reageerde op zijn aanrakingen…… vanaf het topje van mijn hoofd voelde ik de tintelingen langs mijn ruggengraat tot in mijn tenen. Nooit gedacht dat het zo kon zijn! Het was een ongekend fijn gevoel en tegelijkertijd geneerde ik me voor mijn lichaam dat zo reageerde. Ik negeerde het schaamtegevoel en liet het heerlijke gevoel mijn lichaam doorstromen.

René vroeg me opnieuw of het ging en ik knikte. Ik kon geen woord uitbrengen maar hij zag toch dat het me niet onberoerd liet. Hij vertelde toen dat een zoen in de nek vaak heel gevoelig is voor een vrouw en dat dat een geliefd plekje was. Of het goed was om dat ook eens te proberen. Geen idee hoe dat aan zou voelen, maar werd toch nieuwsgierig, zeker na zijn strelingen. Toch wel aarzelend liet ik het toe.

Op het moment dat René heel voorzichtig en zacht mijn nek kuste, ging er een schok door me heen. Wat was dat??!!! Opnieuw wist ik niet wat me overkwam en ging er maar wat giechelend over doen omdat ik me geen houding wist te geven. Totale verwarring maar wat een ongelooflijk fijn gevoel was dat. Hij vroeg me of hij het nog een keer mocht doen. JA! Ik kon het niet plaatsen maar dat fijne gevoel wilde ik zeker nog een keer beleven. Een storm aan emoties raasde door mijn hoofd. René ging er niet te lang mee door en op een gegeven moment nam hij me weer rustig in zijn armen. Ik was helemaal ondersteboven van ook deze afspraak.

Met mijn therapeute was ik ondertussen aan de slag gegaan met het stemmetje dat nog altijd aanwezig was maar steeds minder werd. Het ging zo positief dat ik uitkeek naar een volgend bezoek van René.

Na weer een paar weken was het zover. De omhelzing voelde inmiddels fijn vertrouwd en warm aan. Het maakte dat ik me rustig en geborgen voelde. Geborgen?? Ja inderdaad geborgen, hoe dat mogelijk was is me nog steeds een raadsel maar het was zo. Op zijn natuurlijke en rustige manier zorgde René er voor dat er geen reden was voor spanningen en dat we elke keer weer een stapje verder konden gaan. Zoals hij zelf ook al aangaf, de basis voor mijn omgang met intimiteit werd gelegd, iets dat ik voor onmogelijk had gehouden!

Het oefenen met zoenen (want tja, daar begint het toch allemaal mee, vaak al bij een eerste date) ging steeds beter. Tot mijn stomme verbazing vond ik het helemaal niet vies en walgelijk. Bij de eerste keer heerste het oude gevoel om het maar te ondergaan. René oefende totaal geen druk uit en probeerde het bij elke afspraak gewoon weer opnieuw, rustig en ontspannend. Gaandeweg begon ik het niet alleen fijn te vinden maar kuste ik hem zelfs terug! Onvoorstelbaar, want als iets me ervan weerhield om contact te maken was het wel het doembeeld van het zoenen, laat staan wat er verder nog kon gebeuren. Ik kon er niet over uit, ik bleek wel degelijk gevoel te hebben en hoe!

Hij trok zijn shirt uit en ik voelde me inmiddels zo veilig bij hem dat ik voordat ik me kon bedenken ook mijn shirt uit deed. Het contact met zijn huid was nog intenser dan ik me kon voorstellen. Hij liet me rustig even wennen en begon me weer te strelen. Het maakte dat ik me mooi en vrouwelijk voelde… dus zo voelde dat..

Hij ging verder met de massage waarbij hij eerst mijn rug insmeerde. Ik kon er nu ontspannen bij liggen tot het moment waarop hij heel licht langs mijn zij streek, mijn adem stokte. Het hoogtepunt was toen hij afsloot met enkele kussen op mijn rug, dat waren geen tintelingen meer maar elektrische stroomstoten!! Dat gevoel had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht…… W O W…. Ik raakte in een roes dat me hielp om me over mijn schaamte heen te zetten en René zelf ook kon strelen. Deed ik dat??!! Ja ik kon het en ik deed het.

Als afsluiter kreeg ik weer wat nekzoenen, nu niet voorzichtig maar ook niet ruw, het geluid dat hij maakte, zijn wang die langs mijn huid schuurde… honderden elektrische stroomstoten schoten door mijn lichaam heen, ik voelde van alles en nog wat, kris kras door elkaar! Ik had het gevoel alsof ik in een achtbaan zat, het gevoel van opluchting, vrijheid en geluk was overweldigend.

En een paar dagen later kreeg ik ineens een hevige terugval. Onverwachts en overweldigend kwam de nu donderende stem in mijn hoofd terug. Ik voelde me waardeloos. Gelukkig zou ik de dag erna een afspraak met mijn therapeute hebben. Zij hielp me weer overeind. Later kon ik het via de mail aan René vertellen. Een terugslag dat niet alleen mijzelf had neergehaald maar ook hem als gigolo. In plaats van dat het hem afschrok, steunde hij mij en stuurde me via een link een artikel dat hij had gevonden door, dat mijn wereld op zijn kop zette en weer terug plaatste… herkenning en erkenning.

Ik snapte totaal niet waarom iemand zoiets zomaar voor mij zou doen, waar had ik dat aan verdiend? Waar had ik René aan verdiend? Misschien dat God mij toch niet was vergeten en hij René op mijn pad had gestuurd.

Door René weet ik nu wat genieten is, hij laat me ervaren, voelen en genieten… ik begin weer te leven. Het lege en doodse gevoel waar ik al 25 jaar mee heb gelopen is weg. René heeft mij de sleutel van mijn celdeur gegeven dat weliswaar met moeite knarsend open gaat, maar een streep zonlicht stroomt al naar binnen.

Ik ben er nog niet, het zal nog veel kracht vergen om de deur verder open te duwen maar ik weet nu dat ik er wel zal komen. Mijn contact met René is nog niet voorbij. In geen miljoen jaar had ik gedacht dit te kunnen zeggen maar de gigolo doet me nog steeds huiveren, alleen nu van genot.

Dank je wel René voor wat je hebt weten te bewerkstelligen…hoop op een nieuw leven.

Yasmine

De onbespeelde viool

Een prachtige viool staat achter in een zaal. Er zijn nog een heleboel andere instrumenten. Ze probeert haar geluid te laten horen, maar wordt overstemd.Heel voorzichtig komen er zachte klanken uit, ze wil wel harder maar is bang om op te vallen. Nog banger is ze om afgewezen te worden om haar geluid. Ze kiest ervoor om stil te zijn.

Op een dag komt er iemand langs die haar meeneemt. Ze denkt dat ze wordt bewonderd en dat ze nu eindelijk haar mooie tonen kan laten horen. Helaas is ze meegenomen door iemand die geen verstand heeft van violen. Er wordt op haar getrommeld en geroffeld. Ze schreeuwt in zichzelf, “Hallo! Ik ben geen drumstel”. Ze kiest er wederom voor om stil te zijn, want denkt ze, het is beter dan onaangeroerd in een hoek te staan.

Zo gaan de jaren voorbij, ze is eraan gewend geraakt om als drumstel door het leven te gaan. En ach, dat is toch beter dan een onbespeelde viool te zijn?
Een aantal jaren geleden gebeurde er iets waardoor ze anders naar zichzelf ging kijken. Ze besloot dat het anders moest. Stapje voor stapje maakte ze zich los van de drummer en ging er vandoor.

Tussen die tijd en nu is er veel gebeurd. Als je erin bent gaan geloven dat je een drumstel bent, word je natuurlijk niet zomaar weer een viool.

Ze was gelukkig in aanraking gekomen met een oudere viool die haar liet zien dat ze wel degelijk een viool is. De wijze viool zei tegen het vermomde viooldrumstel dat ze zich moest ontdoen van de trommels en haar eigen snaren kon bespelen. Ze ontdeed zich van de trommels, maar haar eigen snaren bespelen vond ze toch wel lastig. Ze verviel daardoor toch nog een keer in de oude gewoonte. Dit keer herinnerde ze zich gelukkig sneller dan voorheen dat ze een viool is.

Ze hoopt dat ze op een dag een ervaren violist tegenkomt die exact weet hoe hij de broze snaren moet aanraken en bespelen zodat zij weer in staat is haar eigen klanken te horen en leert hoe ze zelf haar snaren kan bespelen. Ze kijkt er zo naar uit om voluit haar klanken te horen, diep van binnen gelooft ze dat het ooit zal gebeuren.

Dit inzicht werd gisteren bevestigd door iemand die wel verstand heeft van violen, hij raakte haar snaren en bespeelde haar. De klanken galmden in haar binnenste.
Ze weet dat het nog mooier kan, maar haar snaren zijn broos. Die moeten geoefend worden. Ze kijkt er zo naar uit om voluit haar klanken te laten horen, diep van binnen is ze er altijd in blijven geloven.

Een aantal jaren geleden heb ik bovenstaande metafoor geschreven over mezelf. Jij bent dus die violist, Rene, waar ik al die tijd op heb gewacht en deep down heb ik altijd geweten dat ik je vroeg of laat een keer zou ontmoeten.

Dank, dank, dank!!
Jose

Herboren

Mei 2017…………………..nu een jaar verder.

Wat ben ik blij dat ik met jou in contact ben gekomen en dat ik met jou zo’n positieve ervaring op heb mogen op doen!! Het heeft mijn leven weer een nieuwe boost gegeven.Ik was vorige week bij mijn psycholoog en het viel haar ook op dat het goed met me gaat. Van haar moest ik je de complimenten geven. Hoe je bij mij aan het werk bent geweest, dat dat de juiste werkwijze was, om te komen waar ik nu sta. Ze vindt het, net als ik, geweldig..!!

In een jaar tijd heeft deze verandering mij op vele vlakken weer een (nieuwe) ontwikkeling van goede eigenwaarde gegeven. Ik ben weer een stuk zelfverzekerder. Ik geniet weer van mijn leven. Ik had vorig jaar niet kunnen bedenken hoe ik er nu voor zou staan. Mijn psycholoog zei zelfs dat ze me adviseerde eens in de zoveel tijd nog eens met je af te spreken. Dit vind ik bijzonder, helemaal omdat zij hier -in eerste instantie- niet achter stond..

Ze had er niet zo’n vertrouwen in, maar daar komt ze nu wel op terug, in mijn situatie. Ik heb inmiddels geleerd om naar mijn hart te luisteren. En dat is goed om te doen. Ik ga regelmatig op stap met een vriendin van me. Ik heb plezier met mijn (nieuwe) werk. In korte tijd ben ik zo enorm gegroeid en dat is genieten.

Ik wilde bij deze graag even met je terugblikken op..
Wie weet, tot ziens. Petra

Een hemelse ervaring

Ik werd als kind (van mijn 5 jaar tot mijn 15 jaar) seksueel misbruikt door een vriend des huizes. Hij nam me in elk ‘gat’ en evolueerde van een misbruiker die erop uit was om mij te laten ‘genieten’ naar iemand die gewoon met geweld nam waar hij zin in had.

Als kind reageerde ik hierop door alle lichamelijk voelen uit te schakelen, een slappe pop te worden en ik vond daarnaast ook een manier om uit mijn lichaam naar het plafond te gaan en te kijken naar wat daar gebeurde, maar er geen deel meer van uit te maken.

Als jong volwassene ging ik over op automatismen (robotmatig en keihard op mezelf) en ik merkte al gauw dat ik frigide was en vaginisme had. Lichaamscontact meed ik als de pest, seks was niet eens denkbaar! Relaties waren eigenlijk niet mogelijk want ik kon de nabijheid/intimiteit niet aan.

Vrienden had ik wel, zolang ze maar veilig op afstand bleven. Ik leerde om me onaantrekkelijk te maken voor mannen, meer nog…eigenlijk slaagde ik erin om me voor hen onzichtbaar te maken. Ik werd een halve jongen, kleedde me stoer, alles bedekkend, hoog aansluitend in de hals en ik stak zoveel mogelijk welvingen weg door sportbeha’s te dragen. Gedroeg me ook mannelijk en maakte nooit oogcontact met mannen, tenzij ze deel uitmaakten van mijn vriendenkring en dus veilig waren voor mij.

Op 23-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste zware trigger te verwerken… ik werkte als opvoedster en een kind uit mijn leefgroep beschuldigde me ervan seks te hebben met een collega. Hij zou alles gezien hebben. Deze uitspraak kwam op directieniveau en toen sloegen alle stoppen bij mij door. Ik, die niet eens aanraking kon verdragen.. Voor het eerst in mijn leven kwam de zin, “ik ben misbruikt”, uit mijn mond en ik stortte mentaal in. Ik kreeg ’s nachts flash-backs, werd heel bang van de stukken waar ik plots in terecht kwam en kon geen weg met al die beelden. De noodzaak tot hulp van buitenaf drong zich op.

Acht jaar lang werkte ik keihard om mezelf weer onder controle te krijgen. Deed therapeutische gesprekken, lichaamswerk, weekends waar er emotioneel doorgewerkt werd met een team therapeuten enz. Toen pas voelde ik me in staat om het leven weer op te nemen, maar nog steeds waren mannen te bedreigend om een levenspartner te worden.

Dus ik werd verliefd op een vrouw stichtte een gezinnetje, baarde 2 kinderen (verwerkte het verlies van 1 kind) en vond dat dit best wel een leuk leventje was… We hadden heel veel intimiteit met elkaar maar geen seksleven samen. En toen werd ik ouder en ging ik lichamelijk stapje voor stapje achteruit, tot mijn lichaam het plots begaf.

Ik kreeg een 5 voor 12 signaal. Blijkbaar bleef mijn geschiedenis heel veel eisen van dit lichaam; alle overlevingsmechanismen draaiden nog op volle toeren. Ik werd een zware rugpatiënt (hernia’s bij de vleet), kreeg de diagnoses Spasmofilie, CVS en Fibromyalgie.

Mijn arts-specialist vroeg of ik een misbruikverleden had, dat zou mogelijk mede aan de basis kunnen liggen van dergelijke chronische ziekten. Ja dus. Ik werd met zachte dwang gevraagd om terug contact op te nemen met een traumatherapeut want mogelijks was er toch na al dat harde werk als jong volwassene iets blijven liggen dat me nu onderuit haalde (PTSS).

Ik bleek een mentaal heel sterke vrouw maar mijn lichaam volgde niet meer… Daar ging ik dan, ingehaald door mijn geschiedenis en voelend dat ik geen keuze had, want ik had ondertussen een opgroeiende dochter van 9 jaar oud.

Ik ging voor de tweede maal in mijn leven terug in therapie (EMDR deze keer). Al snel bleek dat mijn arts juist zat en er kwamen nog heel zware stukken boven die ik destijds niet had doorgewerkt. Het werden 3 zware jaren en wederom combineerde ik werk met therapie, maar dit keer had ik ook een gezin. Niet evident! Het werd anders deze keer. EMDR werkt diep door en het voelde aan als een grote schoonmaak. Stapsgewijs werd ik gevoelsmatig ‘een vrouw’. Ik begon me anders te kleden (koos nu voor kleedjes, uitgesneden truitjes en mooie opvallende snit of prints), kreeg interesse in mijn lichaam en wilde me opmaken (begon me te schminken, lakte mijn nagels…), en stilaan rechtte ik ook mijn hoofd, keek naar de wereld om me heen en maakte oogcontact met mannen, maar hield ze wel nog op een veilige afstand.

Tot ik plots ook een behoefte begon te voelen, ik wilde voelen wat seks hebben inhield. Voelen of mijn lichaam ook in staat was te helen. Mijn verlangen naar een man kwam boven, maar tegelijkertijd ook mijn angst voor wat een man me ooit allemaal liet doen om hem te bevredigen.

Zomaar iemand uit een bar plukken was zeker geen optie, veel te onveilig! In therapie kwamen we tijdens een gesprek op het onderwerp ‘gigolo’. Dit sprak me wel aan maar toch was de stap nog te groot. Het idee bleef wel hangen en kwam regelmatig boven. Ik werd ondertussen 50 jaar en genieten van seks stond op mijn ‘bucket list’.

Zes maanden na dit gesprek schuimde ik het internet af, googlede ‘gigolo voor misbruikte vrouwen’, en kreeg inderdaad een paar links. Daartussen vond ik Rene. Zijn site was netjes, niet vulgair (geen aanstootgevende foto’s), zijn taalgebruik zacht en respectvol en eigenlijk maakte het me nieuwsgierig.

Al die verhalen van vrouwen hadden een rode draad. Rene bleek lief, zacht, respectvol, grenzen respecterend, veilig, vertrouwen gevend en heel professioneel. Ze omschreven hem als een man die zeer goed wist wat hij deed, erotiek en seks kon verweven met elkaar en de kunst verstond om een vrouw te laten genieten, wat haar verleden ook was. Kortom ogenschijnlijk dé man waar ik naar op zoek was.

Ik deelde dit met mijn therapeut en zond hem aarzelend een mailtje waarin ik me zo beknopt mogelijk voorstelde. Het antwoord dat ik terugkreeg greep me aan, het was zo respectvol en toch zo ’to the point’.

Hij gaf de structuur van onze ontmoeting aan, beschreef hoe het zou verlopen, wat hij zou doen en wat hij altijd bij zich heeft. Dit gaf veiligheid omdat ik dus wist wat er zou komen… We bleven mailen en telkens opnieuw was zijn reactie juist geplaatst, zachtaardig. Dus besloot ik de sprong te wagen en met hem af te spreken.

Er ging een spannende periode aan vooraf. Ik werd bang. Voor mijn uiterlijk. Voor mijn lichamelijke reacties die mogelijk konden gebeuren. Voor zijn oordeel. Voor zoveel meer, maar telkens stelde hij me gerust en benoemde het als normaal en prees hij mijn kracht om de stap te zetten.

Hoe dichter de afspraak kwam, hoe onzekerder ik me voelde. Ik moest toegeven dat ik een expert was in gedwongen seks maar niets wist van genieten, van wat een ‘normale’ man verwacht of leuk vindt en hoe een vrouw zich voorbereid op zo’n ontmoeting… Gelukkig had ik mijn therapeute die me met raad en daad bijstond (van wat doe ik aan tot hoe behaard mag ik zijn…). Dit lijkt zo onnozel maar ik tastte in het duister, dit stuk had ik nooit ontwikkeld in mezelf.

We spraken af in een hotel dat groot genoeg was om je anoniem in te bewegen. Het wachten op Rene was onwaarschijnlijk spannend en toen het klopje op de deur klonk voelde ik mijn hart overslaan en kreeg letterlijk de hartenklop. Maar dit duurde niet zo lang. Er kwam een man de kamer binnen die ik niet anders kon omschrijven als een galante, stralende heer. In een mum van tijd ontstond er een vertrouwelijke, natuurlijke sfeer en zaten we samen een kopje koffie te drinken en voelde ik zijn warme, zorgende aandacht voor mijn welzijn.

Hij nam heel zacht en ongedwongen de leiding, wat veilig aanvoelde, en gaf nogmaals aan wat we gingen doen, welke stapjes we zouden nemen en benoemde dat hij hierbij altijd mijn grens zou respecteren. Dit voelde voor mij zo goed, het was als een houvast. Ik wist immers reeds van de mails wat hij zou doen en daar nu letterlijk op terugvallen gaf ons samenzijn de structuur die ik broodnodig had. Het enige wat ik moest doen was proberen het toe te laten en te voelen waar mijn grens lag en deze aangeven indien nodig.

Wat er volgde was prachtig… Rene slaagde erin om me bij de hand te nemen en stapje per stapje te leiden naar een seksuele ervaring die hemels was. Steeds opnieuw vroeg hij, “Gaat het? Ben je er nog? Voelt het lekker?”. Zo zorgzaam, zo zacht, zo omhullend en voor mij zo haaks staand op wat ik als ‘seks’ ervaren had in mijn jeugd.

Hij bezit de kunst om dit op een heel natuurlijke, zachte en warme manier te doen en neemt de tijd om emoties op te vangen en je te koesteren indien dit nodig is. Daarna pakt hij je weer zachtjes bij de hand om het volgende stapje te zetten. Wat deze man kan en doet is onwaarschijnlijk mooi en op een niveau dat ik enkel kan omschrijven als top, en met een pakketje zorg dat best wel therapeutisch genoemd mag worden.

Dit is niet zomaar een ‘gigolo’, dit is veel meer dan dat… Dit is iemand die de gave bezit om diep gekwetste vrouwen zichzelf weer te laten ontdekken en hun lichamelijke ervaringen te helen omdat hij in staat is naast de helse herinneringen van misbruik, een hemelse ervaring te plaatsen.

Juist dit contrast maakt dat het kan binnenkomen als een nieuwe ervaring, en ja dat maakt veel verdriet los.. Maar geen tranen van herinnering aan al die afschuwelijke beelden, maar tranen van ongeloof en pijn van het zo lang afgesneden zijn van je eigen lichaam, van het voelen wat dit lichaam kan, van iets hemels dat men seks noemt, waarvan je jaren dacht dit kon niet bestaan en zeker niet meer voor iemand zoals ik! Wel dus!!

En ook dan laat hij je niet zomaar los, maar geeft aan wat je kan verwachten, dat je emotioneel zou kunnen reageren op deze afspraak. Hij vraagt of je ergens terecht kan, mailt een dagje later of het wel goed met je gaat. Met andere woorden: nazorg kent hij dus ook!

Bedankt Rene. Ik weet niet of je echt beseft waar je toe in staat bent.. Je gaf me mijn lichaam terug en dit is in woorden van dankbaarheid niet te omschrijven.

Ik zou willen dat elke misbruikte vrouw de kans had om iemand als jou te ontmoeten want jij kan de veroordeling van levenslang geen genot voelen teniet doen…

En ja ik maak zeker nog een tweede afspraak want ik voel dat ik ook geestelijk wil genieten dus nog meer loslaten en wil kennismaken met overgave kennis wil maken!

Zo dankbaar, groetjes Marieke (April 2016)

HET UITSLUITEND VOLGEN VAN THERAPIE IS ONVOLDOENDE OM TE HELEN VAN SEKSUEEL MISBRUIK

Lange tijd heb ik mezelf seksueel niet kunnen geven

Lange tijd heb ik me seksueel niet kunnen geven als gevolg van een aantal rampzalige relaties waarin ook seksueel misbruik voorkwam. Jaren later leerde ik in therapie steeds beter mijn grenzen aan te geven en ze ook te verkennen. Gaandeweg kwam toen ook de behoefte naar boven om me seksueel verder te ontwikkelen. Ik wilde kunnen ontspannen bij de aanraking van een man, in de loop der jaren was ik volledig vastgelopen. Wilde ik met een leuke man naar bed en kwam puntje bij paaltje, dan ging de boel op slot. Alsof ik bevroor. Elke relatie liep er uiteindelijk op stuk.

‘Hij had geen verwachtingen of emotionele band met mij’

Er moest iets veranderen. Op een gegeven moment zag ik een documentaire over vrouwen met hetzelfde probleem, die baat hadden gehad bij de diensten van een gigolo. Ik vroeg me af of dit ook voor mij zou werken. Ik kwam in contact met een gigolo die heel sympathiek overkwam. Hij had veel ervaring met vrouwen en seks. En: geen emotionele binding met of verwachtingen van mij. Juist daarom dacht ik dat híj me misschien kon helpen. Ik nam contact met hem op. Het klikte meteen. Omdat het zo soepel ging durfde ik in een van de volgende gesprekken mijn vraag bij hem neer te leggen. Het leek hem lastig, maar hij stond er zeker voor open. Omdat aanraken op zich al een probleem was voor mij, zou het in eerste instantie alleen om masseren gaan. Ik boekte hem voor twee uur. Als de massage beviel, zouden we stapje voor stapje verder gaan.

Dat ging wonderbaarlijk goed. Ik wist niet wat ik meemaakte. Hij ging te werk als een gids op onbekend terrein. Een heel goede, want het lukte me om te ontspannen en te genieten van de massage. Dat ging steeds een beetje verder. Met een onverwachts extraatje: mijn eerste orgasme. Dat was geen doel op zich, maar het was wel fantastisch. Toen wist ik dat ik wel degelijk van seks kan genieten.

Mijn situatie was natuurlijk wel een bijzondere, maar wellicht dat ook andere vrouwen iets aan betaalde seks kunnen hebben. In bed zitten onzekerheden ons nog wel eens in de weg. Of hun dijen en buik niet te dik zijn, de littekens te zichtbaar en of ze wel leuk genoeg zijn. Bij betaalde seks is die lading veel minder aanwezig, zo heb ik gemerkt. Toch heb ik de gigolo daarna niet meer geboekt. Ik kreeg namelijk een vriend. Het echte genieten en ontspannen leerde ik daarna van en met hem. Samen zijn we nog steeds op ontdekkingsreis.

Gedicht van Phil Bosmans

Een beetje liefde
kan als een druppel water zijn
die een bloem de kracht geeft
zich weer op te richten

Een beetje liefde
kan een mens genezen!

Een mens genezen is haar helpen,
de verloren moed terug te vinden.